Opět jsme o krok blíže k návratu k normálu. Ruší se další omezení

08.06.2020 10:51

Od pondělí 8. června může přijít na veřejné akce až 500 lidí. Další rozvolňování v souvislosti s hrozbou koronaviru se týká nošení roušek, škol, kultury i zahrádek u restaurací.  

DSC_8110

Na veřejné akce může přijít maximálně 500 lidí. V divadlech, kinech a koncertních sálech už nemusíme dodržovat rozestupy v hledištích. Dále se ruší omezení pro restaurační zahrádky. Zatímco vnitřní prostory restaurací mohou mít otevřeno jen do 23 hodin, zahrádky mohou být nově v provozu i déle.

Od 8. června už také není povinné nosit roušku u bazénů a na koupalištích, nemusejí ji mít televizní a rozhlasoví moderátoři a redaktoři s hosty ve studiu, pokud dodrží dvoumetrový odstup.

Nově mohou žáci druhých stupňů základních škol a všech ročníků středních škol docházet na konzultace nebo třídnické hodiny. Docházka ale není povinná. Děti jsou ve školách rozděleny do skupin nejvýše po 15.

Zájemci o studium maturitních oborů na středních školách skládají v pondělí a v úterý přijímací zkoušky. V celé republice se to týká 93 908 uchazečů. Místo dvou pokusů, ale mají jen jeden. Výsledek bude platit pro všechny školy, na které se přihlásili. Termíny zkoušek se letos kvůli pandemii koronaviru posunuly, původně se měly konat v půlce dubna. Podobně jako maturity přijímací zkoušky provázejí hygienická opatření.

FOTO: ilustrační, M. Hanáček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24