QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilá mládež i bezpečnost na silnici! Strážníci se připravují na konec školního roku

27.06.2023 17:30

Městská policie se připravuje na konec školního roku, v okolí škol se bude pohybovat velké množství dětí. Dohlížet budou strážníci i na odpočinková místa.

ilustrační foto_QAP foto (26)

Závěr školního roku vyžadují vyšší pozornost strážníků. Pravidelně s ním strážníci posilují dohled nad bezpečností školáků.
Školáci si jdou pro vysvědčení první vyučovací hodinu, největší provoz a pohyb lidí na silnicích bude od půl osmé do devíti hodin. "Kvůli zvýšenému počtu dětí pohybujících se v ranních hodinách v silničním provozu městská policie nabádá všechny řidiče ke zvýšené opatrnosti," prosí mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Kromě provozu na silnicích je problém i při oslavách a užívání alkoholu. "Na rozlučku s koncem školy se těší tradičně mládež, bez požívaní alkoholu se její oslavy mnohokrát neobejdou. Městská policie v souvislosti s tím plánuje zvýšené preventivní kontroly na dodržování zákazu požívání alkoholu dětmi a mladistvými. Cílem budou především místa, kde se nejvíce mladí po vyučování setkávají, kupříkladu parky a jiné vhodné odpočinkové zóny," doplnila Pužmanová.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT