QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň poskytne milion korun na pomoc po ničivém tornádu

25.06.2021 9:47

Město Plzeň je připraveno poskytnout ze svého rozpočtu milion korun na pomoc oblastem postiženým ničivým tornádem. Konkrétně se jedná o Hodonínsko a Břeclavsko.

190516_Namesti_Republiky_16

Ničivé tornádo zasáhlo ve čtvrtek večer 24. června Hodonínsko a Břeclavsko a zanechalo za sebou spoušť a obrovské škody. Primátor města Plzně Martin Baxa v souvislosti s tím svolává na 8. července mimořádné jednání zastupitelstva, které poskytnutí finanční pomoci projedná. 

„Jde o katastrofu, jež v okamžiku změnila život a osudy tolika lidem. Bohužel i zde v Plzni si stále ještě pamatujeme na ničivé povodně ze srpna 2002, a proto víme, jak je nyní zapotřebí každá podpora. Složky integrovaného záchranného systému odvádějí na místě skvělou práci, úplné odstranění následků ale bude dlouhou cestou, na niž bude potřeba hodně peněz. Proto se i my chceme zapojit,“ uvedl Martin Baxa. Do doby jednání zastupitelstva město zjistí, kam konkrétně a na jaký účel finanční prostředky pošle. Podle primátora se již také ozývají Plzeňané s nabídkou pomoci. 

Pokud i vy chcete pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku, můžete přispět na dobročinnou sbírku, kterou vyhlásila Dicézní charita Brno.

Číslo účtu 4211325188/6800, variabilní symbol 2002. Přispět je také možné zasláním DMS ve tvaru DMS DCHB 30, 60, 90 na číslo 87 777.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24