QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Tachov bojuje s nepořádkem kolem kontejnerů – FOTKY

22.11.2023 8:17

S nepořádkem kolem kontejnerů na odpad bojuje snad každé město. Vedení města Tachov dochází trpělivost.

nepořádek kolem kontejnerů_Tachov_1123_město Tachov (1)

„Stále častěji se v našem městě setkáváme s nepořádkem kolem kontejnerových stání i na dalších místech. Za tento přestupek přitom hrozí pokuta až 10 000 Kč,“ zní z tachovské radnice. „Zanechávání tohoto odpadu mimo kontejnery proto nikomu soudnému hlava nebere."

V okolí kontejnerů se často nachází odpad, který patří do sběrného dvora. Služby sběrného dvora jsou v Tachově pro všechny občany zdarma a mohou jich využívat v pondělí – pátek: 10:00 - 17:00 a v sobotu: 9:00 - 16:00. Sběrný dvůr odpadů se nachází v ulici Vilémovská čp. 2257, Tachov.

Řada kontejnerových stání v Tachově je pod nepřetržitým dohledem kamer, policie tak často obratem odhalí, kdo má nepořádek na svědomí.

„Tyto kamery mají kvalitní obraz a není proto problém provinilce podle záznamu poznat. Často se tak městské policii povede delikventa chytit chvíli po jeho činu. A je to zbytečné. Mimo peněžité pokuty hrozí viníkům také zápis do rejstříku přestupků,“ uvádí vedení města Tachov.

„Pokud uvidíte kohokoliv dělat někde nepořádek nebo dokonce zakládat černé skládky, neváhejte volat městskou policii na lince 156,“ apeluje vedení města na své občany.

Foto město Tachov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT