QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po 6 letech proběhl výlov Třemošenského rybníka v Plzni - FOTKY

16.11.2022 19:15

Ve středu 16. listopadu proběhl výlov Třemošenského rybníka v Plzni. Výlov přilákal ráno i dopoledne velké množství lidí.

třemošensky rybnk vylov foto umo 4
třemošensky rybnk vylov foto umo 4třemošensky rybnk vylov foto umo 1třemošensky rybnk vylov foto umo 2třemošensky rybnk vylov foto umo 3

Naposledy proběhl výlov Třemošenského rybníka v roce 2016, kdy se u jeho břehu budovala nová cesta.  „V minulosti jsme většinou lovili Drahotínský rybník, letošní výlov Třemošenského rybníka je po šesti letech jeho prvním. Rybníky Bolevecké rybniční soustavy totiž slouží hlavně k rekreačním účelům,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Třemošenský rybník je čtvrtý největší rybník Bolevecké rybniční soustavy. Upouštět vodu začali vodohospodáři již počátkem října. Samotný výlov pak probíhal ráno a během dopoledne, přípravy začaly už v časných ranních hodinách. 

„Hlavní lovenou rybou je kapr, amur a štika,“ uvedl vedoucí oddělení vodního hospodářství a rybářství Správy veřejného statku města Plzně Martin Gregar. Pracovníci Správy veřejného statku a rybáři odvezli po výlovu ryby na městské sádky, kde si je budou moci zájemci zakoupit před Vánoci.

Letošní vypuštění vody správci rybníka využili mimo jiné i k odstranění nepořádku ze dna rybníku. Po výlovu už čeká  Třemošenský rybník postupné napouštění. Rychlejšímu napouštění pomůže výlov  menšího rybníka Nováčku, který se uskuteční za týden.

Foto: MO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24