Po Plzni jezdí kníraté vozy dopravních podniků

04.11.2022 10:45

Po Plzni jezdí 20 tramvají, 20 trolejbusů a 20 autobusů s nalepenými kníry na čelech vozů. PMDP se tak připojují k listopadovému Movemberu.

movember
movemberPMDP Movembermovember PMPD

„I v letošním roce jsme se zapojili do celosvětové kampaně MOVEMBER. Celý listopad bude jezdit 60 kníratých vozů a ve vozech MHD i na sociálních sítích budou umístěny informační materiály,“ uvádí Plzeňské městské dopravní podniky.

Celosvětová kampaň Movember je charitativní akcí, má upozorňovat na možnou závažnou nemoc u mužů jako jsou rakoviny prostaty nebo varlat, pomoci k prevenci, zvyšování povědomí o zdraví mužů, podporovat zdravý životní styl.

Muži se do kampaně zapojují symbolicky, nechávají si narůst knír, který by jim měl vydržet po celý listopad. Dopravní podniky v Plzni na akci také upozorňují knírem, ten ale zdobí vozy městské hromadné dopravy. Dopravní podniky navíc mezi svými zaměstnanci pořádají finanční sbírku.

PMPD chtějí svým krokem pomáhat s propagací tohoto projektu Nadačnímu fondu Muži proti rakovině, který je přední charitativní organizací v ČR a podporuje primárně boj proti rakovině prostaty a rakovině varlat.

V Plzni se k akci připojila i FN Plzeň, ta nabízí v období od 1. 11. do 30. 11. 2022 mužům možnost nechat si udělat zdarma krevní test PHI, neboli INDEX ZDRAVÉ PROSTATY. Dále připravila na 11. listopadu seminář k tématu PROSTATA. Více jsme psali zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24