QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po sněžení hrozí náledí! Výstraha platí do středečního rána

01.03.2016 13:29

Meteorologové ČHMÚ vydali další výstrahu pro Plzeňský kraj. Tentokrát se týká náledí, které má pokrýt silnice i chodníky zejména v noci na středu. Jak bude v dalších dnech?

zima QAP-FOTO (113)

Varování meteorologů se tentokrát týká náledí, které hrozí od úterního večera na celém území Plzeňského kraje. Výstraha platí od úterní 18. hodiny až do středečního rána.

"Večer a v noci na středu se místy od západu přechodně protrhne oblačnost. V noci budou teploty klesat pod bod mrazu a mokré povrchy budou místy namrzat, místy se budou tvořit náledí a zmrazky. V Čechách se navíc ojediněle vyskytne mrznoucí déšť s ojedinělou tvorbou ledovky," upozorňují meteorologové.

Náledí by mohlo dělat probélmy i v dalších dnech...

Ve středu by mělo být zataženo až oblačno, objevovat se bude místy občasný déšť nebo déšť se sněhem. Srážky by mohly i namrzat. Sněžit by mělo jen v nejvyšších polohách Šumavy. Večer budou srážky četnější a v noci na čtvrtek by mohly opět ve všech polohách přecházet ve sněžení. Místy se bude znovu tvořit náledí. Teploty budou přes den mezi 3 a 6 stupni.

Ve čtvrtek bude znovu zataženo až oblačno, ojediněle bude slabě sněžit. V nižších polohách ale budou srážky znovu smíšené. Během odpoledne se bude oblačnost přechodně protrhávat. Nejnižší teploty budou mezi +1 až -2 stupni, nejvyšší mezi 2 až 5.

Velmi podobné to bude i v pátek, jen v noci klesnou teploty až k -4 stupńům. Opět by se mohlo objevit i náledí.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24