QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí ovlivní inverze, slunce se moc nedočkáme

10.12.2015 8:45

Před víkendem se sice sem tam ještě ukáže slunečná obloha, jinak nás ale čeká zataženo nízkou oblačností. Mraků se nezbavíme ani v dalších dnech.

nebe QAP FOTO

Slunečné oblohy si v příštích dnech příliš neužijeme. Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ nás čeká spíš zataženo a teploty přes den okolo 6 stupňů. V noci by teploty měly klesat místy až k nule.

"V pátek bude v západním proudění přes naše území postupovat studená a v neděli teplá fronta. V následujcích dnech bude pokračovat západní proudění, ve kterém budou po severní straně oblasti vyššího tlaku vzduchu nad jihovýchodní Evropou postupovat z Antantiku jednotlivé frontální systémy, které budou jen částečně ovlivňovat počasí u nás," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude během dne jasno nebo polojasno, po ránu se ale budou objevovat mrznoucí mlhy a někde vydrží zataženo nízkou oblačností. Mlhy by se pak opět měly tvořit k večeru. Teploty se nejvýš dostanou na 6 stupňů.

Podobné to bude i v pátek. Zpočátku bude skoro jasno, místy ale bude zataženo nízkou oblačností a objeví se znovu i mrznoucí mlhy. V průběhu dne bude od severozápadu přibývat oblačnost a místy i déšť, v nejvyšších polohách hor sněžení. Odpolední teploty vystoupí mezi 2 až 6 stupň, noční klesnou mezi -1 až -5 stupňů, při nízké oblačnosti se udrží kolem nuly.

V sobotu i v neděli a také v pondělí bude počasí v podstatě totožné. Čeká nás oblačno až zataženo, počítat bychom sem tam měli i s deštěm, polohách nad 1000 metrů nad mořem i se sněhovými srážkami. V průběhu dne se budou teploty o víkendu pohybovat okolo 6 stupňů, v noci budou klesat mezi +3 až -1 stupeň.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno. Ojediněle slabý déšť, v závěru období srážky četnější. Na horách na severu přechodně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C."


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24