QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí potěší nejspíš jen zahrádkáře, bude pořádně zalito

03.05.2010 13:55

Na následující týden nám počasí zase připravilo pěknou spršku v podobě neustálých přeháněk. Teploty spadnou zase o něco dolů. Nesklízejte teplé věci a vyndejte deštníky.  Zvednutí hladin řek podle Meteopressu ale snad nehrozí. Ale podle starých pranostik se říká "Májová kapka platí dukát". Snad je stará pravda platná.

Zvykli už jste si na sluníčko? Připravili jste si snad už do skříně jen letní hadérky? Klidně zase připravte něco teplejšího a hlavně nepromokavého. Sluníčko na nás pro tento týden zanevřelo.

Následující týden budou spokojeni snad jen pěstitelé a zemědělci, budou přetrvávat přeháňky. Obloha bude oblačná a zatažená. Evropa celá bude pod vlivem nevýrazného tlaku vzduchu a až do neděle 9. května k nám bude proudit studený vzduch. Největší deště předpovídají meteorologové na čtvrtek a pátek.

V úterý se připravte na zataženou oblohu, přeháňky a teploty maximálně  do 12 stupňů. Ve středu opět zamaračené nebe a teploty spadnou ještě o jeden stupínek dolů. Na čtvrtek a pátek si raději naplánujte zábavu někde pod střechou, nejvíc srážek nás čeká právě před víkendem.

Bohužel, teplotní rekordy padat nebudou. Jako v roce 2001. kdy bylo 3. května naměřeno 28,3 stupně, to nevypadá. na druhou stranu v roce 1850 bylo v tentýž den -0,4 stupně.

Již staří Čechové říkali, že "Mokrý máj - chleba hoj" nebo "V máji hřímoty nedělají trampoty". Věřme proto našim předkům a s úsměvem a deštníkem vyražme vstříc deštivému týdnu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24