QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie se zaměřila na zrak řidičů. Většina měřením neprošla!

06.10.2016 8:32

Dost alarmující výsledky přinesla speciální bezpečnostní akce na silnicích v regionu. Policisté se spolu se specialisty zaměřili na zrak šoférů. Ukázalo se, že většina z nich má se zrakem problémy!

2
12

Mimořádná dopravně bezpečnostní akce proběhla ve středu na silnicích na Domažlicku. Policisté spolu se specialisty na zrak byli v terénu několik hodin. Řidiče, které policisté zastavili, pak optometristé podrobili vyšetření zraku.

Speciální akce pod názvem "Bezpečně za volantem - péče o zrak" proběhla ve spolupráci policie, ministerstva dopravy a sdružení optiků a optometristů.

"Cílem této celorepublikové dopravně preventivní kampaně je vysvětlit především řidičům, že nemají podceňovat pravidelné kontroly zraku u očních lékařů. Během akce kvalifikovaní optometři se speciálním přístrojem zkontrolovali několik desítek řidičů a zjistili, že většina řidičů má problémy se zrakem či neodpovídající korekci. Těm pak optometři doporučili navštívit svého optika nebo očního lékaře," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Krom toho ovšem policisté rozjeli i běžné kontroly. Ty dopadly tentokrát dobře, žádný přestupek se u kontrolovaných řidičů neobjevil. Policejní hlídky se nicméně od silnic příliš nevzdálí ani v dalších týdnech. Vzhledem k tragické bilanci nehod z uplynulých dnů se chystá celá řada dopravně bezpečnostních akcí. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24