Policisté pátrají po pohřešovaných mužích, jedním z nich je Němec, FOTKY!

02.06.2014 19:02

Hledají psychicky nemocného Václava Hesse ze Stoda, který byl pohřešovaný už několikrát a německého občana Antona Thannera z Neukirchenu b. Hl. Blut. Ten měl v prosinci odjet na operaci do Čech.

Policisté opět žádají o pomoc širokou veřejnost. Zatím bezvýsledně pátrají po dvou mužích, kteří odešli z míst svého trvalého bydliště a nepodali o sobě zprávu. Jedná se o muže ze Stoda a také ze sousedního Německa. Ten měl k "nám" údajně namířeno na operaci...

,,Václav Hess, nar. 28. července 1958, trvale bytem Náměstí ČSA 294, Stod a přechodně bytem Plzeňská 652, Stod, má zdánlivé stáří 54 - 60 let, střední postava, obdélníkový obličej, modré oči, krátké vlnité prošedivělé vlasy, dioptrické brýle, pomalá chůze. Na sobě měl černé tílko s bílým nápisem vpředu, zelené pracovní montérkové kalhoty, hnědá bunda (imitace jelenice), černé botasky na suchý zip," popisuje policejní mluvčí Jan Koželuh s tím, že muž odešel 29. května do práce, kam ale nedorazil. Ještě ten den v 8 ráno telefonoval manželce, že je vše v pořádku a od té doby má nedostupný telefon. Muž je psychicky nemocný, a pohřešovaný byl několikrát, naposledy před 14ti dny. Vždy byl vypátrán u řeky či přehrady na Stodsku.

Druhým pohřešovaným je muž ze sousedního Německa a o pomoc žádná policejní prezidium Oberpfalz.

66letý Anton Thanner z Neukirchenu b. Hl. Blut (okres Cham) zmizel v prosinci 2013 poté, co sdělil, že odjíždí na operaci do Čech.

,,Naposledy Antona Thannera viděl jeden z příbuzných v sobotu dne 21. 12. 2013. Jeho OA Golf s RZ SR-BC 892 vyzvedl jeho známý dne 21. 12. 2013 v 16:10 hod. na parkovišti supermarketu v Janahofstraße v Chamu, poté, co mu nezvěstný muž krátce předtím telefonoval. Od tohoto okamžiku se stopa 66letého muže ztrácí. Není známo, na jaké klinice, popř. v jakém městě v ČR by se měl zdržovat, pokud to skutečně tak plánoval," předává informaci od německých kolegů policejní mluvčí Ivana Telekešová. 

Muž je 173 cm vysoký, normální postavy, řídký šedobílý plnovous, byl úplně plešatý. Co měl v době zmizení na sobě, není známo. Policisté žádají případné svědky o pomoc. Mohli ho vézt jako stopaře nebo s ním mluvit o tom, jakou operaci chce podstoupit. 

Informace k pobytu Antona Thannera přijme Kriminální policejní inspekce Regensburg na telefonním čísle 0049 941/506-2888 nebo jakákoliv jiná služebna v SRN. Informace lze také sdělit cestou Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce ve Schwandorfu na českém telefonním čísle 974 814 307.

FOTO:PČR, Kriminální policejní inspekce Regensburg

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24