QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté se předvedli na dětském táboře. Nechyběl ani únos instruktorky - FOTKY

16.08.2017 13:44

Pořádné vzrušení zažily děti na jednom z nejznámějších táborů v regionu. Do Bonětic dorazili dokonce i těžkooděnci a o dramatické ukázky nebyla nouze.

13
132314567981011141215

Policisté objíždí letní dětské tábory v kraji každý rok a ani letošní prázdniny nejsou výjimkou. V tomto týdnu dorazili policisté do tábora v Boněticích na Tachovsku, kde je aktuálně okolo dvou stovek dětí.

Děti si v průběhu dne mohly vyzkoušet například brýle, který simulují opilost nebo ovlivnění drogami. K vidění bylo také vybavení kriminalistického technika. Velký zájem byl i o vyzkoušení policejní výstroje. Do tábora dorazili i těžkooděnci, takže děti měly k vidění také štíty, přilby a samozřejmě zbraně. 

"Následovala zcela jistě nejzajímavější ukázka, a to únos jedné z instruktorek. Nebezpečný pachatel, který instruktorku, i přes její odpor, naložil do vozidla, policistům ujížděl a nereagoval na znamení dané k zastavení vozidla. Zastavil až ve chvíli, kdy mu v cestě stálo jiné služební vozidlo s ozbrojenými policisty, kteří použili k zastavení vozidla i varovný výstřel. Následovalo zdržení nebezpečného pachatele ze strany pronásledující policejní hlídky a osvobození instruktorky," popisuje mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Právě ukázka pořádkové jednotky sklidila nejspíš největší aplaus.

Na děti navíc čekala i vytrvalostní soutěž v počtu kliků. Vítězové si pak mohli vyzkoušet dokonce střelbu ze samopalu, samozřejmě pod dohledem policistů a slepými náboji.  Na úplný závěr návštěvy se pak představili dopravní policisté.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24