QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na škodlivý doplněk stravy! Je plný nepovolených látek

23.04.2020 14:30

Doplněk stravy Warrior Labs Spartan od amerického výrobce obsahuje množství anabolických steroidů a dalších látek. Lidé, kteří si ho koupili, by ho rozhodně neměli užívat.

1

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila dvě nevyhovující šarže doplňku stravy "WARRIOR LABS SPARTAN 90 caps.", které odebrala prostřednictvím internetového obchodu www.profisports.net, provozovatele Profisports Ltd. se sdílem v Londýně.  E-shop se zaměřuje i na české zákazníky, protože je veden mimo jiné v českém jazyce a nabízí možnost koupit zboží za české koruny.

„Laboratorní analýza u doplňku stravy prokázala přítomnost anabolických steroidů a dalších nepovolených látek, mimo jiné se jedná o androstandion, boldenon, testosteron, l-dehydroandrostenedion, chlordehydromethyltestosteron a clostebol,“ sděluje mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

"Potravina je vyhodnocena jako škodlivá pro lidské zdraví. Nepovoleným steroidním látkám s anabolickým účinkem je připisována řada vedlejších škodlivých účinků na zdraví a do potravin ani do doplňků stravy určených pro sportovce se nesmí přidávat. SZPI doporučuje spotřebitelům, kteří mají uvedené šarže potraviny doma, aby ji nekonzumovali,“ dodává mluvčí s tím, že s kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Ke kontrole inspekce odebrala dvě šarže výrobku, jedna nesla označení: WARRIOR LABS SPARTAN 90 caps., EXP: 21.02.2020 (batch): 07651 a druhý kus byl doručen bez etikety (na což po objednání upozorňoval prodávající v rámci e-mailové komunikace), na spodní straně výrobku bez etikety bylo uvedeno EXP: 21.02.2020, (batch): 07557.

Výrobcem doplňků je společnost WARRIOR LABS z Nevady v USA.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24