Viktorka porazila doma Slavii. Utkání rozhodl Šulc

14.04.2024 20:00

V neděli 14. dubna se v Doosan Aréně odehrálo utkání 28. kola FORTUNA:LIGY. FC Viktoria Plzeň v něm nastoupila proti SK Slavii Praha. Dnešní ligový šlágr měl charitativní podtext.

2024.03.14-21.22.47-549w

Viktoriáni šli znovu do boje, tentokrát proti pražské Slavii. Utkání bylo od prvních minut velmi vyrovnané. Do velké šance se dostala Viktorie v 10. minutě, kdy se Chorý ocitl před téměř prázdnou bránou, ovšem trefil na brankové čáře pouze obránce Slavie Vlčka. Slavia pohrozila v nastavení prvního poločasu, plzeňský gólman Jedlička však střelu pohotově pokryl. Fotbalisté odešli do šatny za bezbrankového stavu 0:0.

V 59. minutě se bouřlivě radovali fanoušci Viktorie. Po přihrávce Souarého skóroval Pavel Šulc, radost plzeňských fanoušků však netrvala dlouho. Rozhodčí branku kvůli Šulcově ruce odvolal. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, nic zásadního však nepřinesla. Klíčový moment přišel až v 87. minutě. Po skvěle sehraném souboji Tomáš Chorý přihrál na Pavla Šulce a ten nekompromisně umístil míč do branky Slavie. Viktorie tak vedla 1:0 a do konce utkání se na tom už nic nezměnilo.

Plzeň porazila Slavii 1:0 a připsala si tři cenné body. 

Dnešní ligový šlágr mezi Viktorií Plzeň a Slavií Praha měl charitativní podtext. Oba kluby podpořily společně Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Zástupci vedení osobně navštívili nadaci přímo na Hematologicko-onkologickém oddělení Fakultní nemocnice Plzeň a před utkáním předali šek na pořízení rehabilitačního přístroje pro pacienty po transplantaci.

Oba kluby dnešní akcí navázaly na loňský rok, kdy před utkáním v Edenu společně navštívily FN Motol a organizaci Donor.

Foto ilustrační Hynek Sladký

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24