11.12.2024 8:45
10.12.2024 13:41
V Plzni se pokračuje v opravách radnice – FOTKY
10.12.2024 10:53
Vyprodáno! Prodej stromků u Košináře skončil za pouhých 5 dní
Zkuste sváteční rybu jinak! Marinovaný kapr pečený na bramborech
Kapr k Vánocům neodmyslitelně patří. Ne vždy ale musí být obalovaný a smažený. Nechcete letos vyzkoušet rybu jinak? Luxusní recept servíruje Andrea Motlíková...
Na přípravu budete potřebovat:
vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat, můžete ho nakrájet dle libosti
brambory
čerstvý rozmarýn
sůl
Na marinádu:
4 PL rozpuštěného másla
pár snítek rozmarýnu a tymiánu
1 KL sladké papriky
špetka pálivé papriky, pepře, drceného kmínu
1/2 cibule
2 - 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu:
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C na půl hodiny. Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku :-)
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.
foto a recept: Andrea Motlíková