Restaurace budou zavírat ve 20 hodin, uvedl Blatný po zasedání vlády

07.12.2020 18:12

V pondělí 7. prosince znovu zasedala vláda. Řešil se návrat do stupně číslo 4 systému PES. Byly přijaty změny v opatření. Restuarace budou zavírat ve 20 hodin, prodej alkoholu na trzích je zakázán!

urad vlady blatny

„Skóre PES je na hranici 3 a 4, zatím nebudeme přecházet na stupeň 4,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Na základě nedodržování některých opatření vláda ale přistoupila k některým změnám. „Zkracujeme otevírací dobu barů, resturací a dalších stravovacích zařízení na 20. hodinu. Zakazuje se konzumace alkoholu na veřejnosti, a to po celý den. Zakazuje se prodej alkoholických nápojů na trzích. Výdejová okénka zavírají spolu s restauracemi. Ani přes den nelze prodávat alkohol ven z restaurace. Rozvoz jídla je bez omezení,“ uvedl Blatný s tím, že opatření platí od středy 9. prosince.

Dále Blatný uvedl, že medici se nyní navrátí do škol.

V pátek ministr Blatný uvedl, že se skiareály otevřou 18. prosince. Vláda tento bod ale neřešila, Blatný ho stáhl. „Odsunuli jsme rozhodnutí o tom, kdy budou zprovozněny lyžařské vleky. Návrh na 18. prosince jsem stáhnul a nebylo o něm jednání,“ uvedl Blatný.

Ministr Havlíček o skiareálech: „Platí to, že je připraven manuál, nicméně budeme ho zveřejňovat, až vláda odsouhlasí termín, kdy se skiareály budou moci otevírat,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

ilustrační foto Úřad vlády ČR

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24