Řidiči, zpozorněte! Na průtahu Nepomukem se opět začne stavět

29.03.2023 14:07     03.04.2023 10:01

Příští týden budou znovuobnoveny práce na silnici I/20 v Nepomuku, kde byla v loňském roce zahájena oprava průtahu městem. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

konec prací Nepomuk_1222_ŘSD (2)

„V opravovaném přes 600 metrů dlouhém úseku došlo ke kompletní obnově vozovkového souvrství a současně došlo i k jejímu zesílení. Opravou prošla také kanalizace. V místech odbočovacího pruhu směrem na náměstí (u Normy) byl dále vybudován dělící ostrůvek a v prostoru mezi kruhovým objezdem a Normou byl vybudován nový chodník,“ informoval Adam Koloušek, mluvčí ŘDS.

Těžká technika se na místo vrátí v pondělí 3. dubna. Práce začnou na posledním dosud nedokončeném úseku opravované části silnice I/20. „Jedná se o úsek mezi kruhovým objezdem a křižovatkou u Normy. Bude provedena pokládka poslední, tedy obrusné vrstvy vozovky a dále proběhnou dokončovací práce,“ upřesnil mluvčí.

Doprava bude v době provádění prací opět vedena kyvadlově a v řešeném úseku tak může docházet ke zdržení. „K úplnému dokončení a kompletnímu zprovoznění řešeného úseku by mělo dojít nejpozději 23. dubna. Cena stavby je ve výši 29,2 mil. Kč bez DPH,“ dodal Adam Koloušek.

Foto ilustrační ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24