QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rok 2016 bude pro FN Plzeň rokem velkých změn

05.02.2016 20:20

Nemocnice plánuje v letošním roce proinvestovat cca 700 milionů korun, z toho 100 miliónů budou činit dotace. Na přístrojové vybavení je vyčleněna částka 300 miliónů.

CT1C

Největší stavební akcí tohoto roku je výstavba parkovacího domu , která započala v  polovině února a zahájení provozu se předpokládá do konce roku.

Tento dům nabídne 400 míst pro vozidla zaměstnanců fakultní nemocnice a v souvislosti s touto výstavbou  bude probíhat úprava vjezdů do obou areálů FN.

Zároveň v polovině února započala rekonstrukce ambulancí Chirurgické kliniky, která na 4 měsíce výrazně omezí provoz této ambulance, ale zároveň přinese větší komfort pro pacienty a zkrácení čekací doby před ošetřením. Po jejím ukončení bude následovat komplexní rekonstrukce centrálního příjmu a rekonstrukce chirurgické JIP.

Výhledově nejočekávanější stavbou je plánovaná výstavba nového pavilonu chirurgických oborů, který poskytne pacientům  450  lůžek a umožní sjednocení chirurgických odborností do jednoho celku. Do konce února bude podána registrace na Ministerstvo zdravotnictví a  následně proběhne soutěž na projektanta stavby.

Pro pobavení těch nejmenších návštěvníkův v areálu FN Lochotín vznikne moderní dětské hřiště. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24