QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycanští si od začátku nového roku připlácí za sportoviště

11.01.2023 8:58

Navýšení energií zvyšuje i ceny na jednotlivých sportovištích v Rokycanech. Navýšení by mělo alespoň částečně pokrýt rostoucí náklady na provoz.

bazén Rokycany_Šašek

„Nejvyšší navýšení běžných výdajů u energií je vykázáno v rámci celého města Rokycany pro rok 2023 u sportovních zařízení, a to více než 12 milionů korun,“ uvádí město Rokycany. „Nejvíce je to elektrická energie, teplo a teplá voda na zimním stadionu (cca 6 milionů korun) a elektřina a plyn na plaveckém bazénu (4,5 milionu korun). Z tohoto důvodu se město Rokycany rozhodlo navýšit ceny u jednotlivých sportovních zařízení tak, aby toto navýšení alespoň částečně pokrylo rostoucí náklady na provoz těchto zařízení,“ vysvětluje mluvčí města.

Město i přes navýšení cen stále financuje část provozu ve sportovních zařízeních. „Navýšení je nezbytné z důvodu toho, že město také musí plánovat a financovat další opravy, modernizace a investice do svého majetku, a tedy i do majetku sportovních zařízení. I při plánovaném navýšení cen ve sportovních zařízeních bude město Rokycany stále část provozu financovat z vlastních prostředků,“ vysvětlil Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycany.

Například dospělý za hodinu v plaveckém bazénu zaplatí 90 korun, za 2 hodiny 130 korun. Dítě ve věku 6 – 15 let pak 70 korun, za 2 hodiny 110 korun. Plavecký bazén je otevřený od pondělí do neděle od 9 do 21 hodin. Sauna vedle bazénu vychází na 190 korun pro dospělého na hodinu. Finská sauna je otevřena v úterý až pátek od 15 do 21 hodin. O víkendu 17 až 21 hodin.

Pro srovnání: v Bazénu Slovany v Plzni zaplatí dospělý člověk za 1,5 hodiny 85 korun, za 3 hodiny 115 korun. Nárůst cen za sportoviště výrazně pocítili v Domažlicích. Tam si za hodinu v bazénu zaplatí dospělý 100 korun, za 2 hodiny 150 korun. V Klatovech vyjde hodinka plavání nejlevněji. Tam dospělý zaplatí 60 korun.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24