Šídlovský rybník v Plzni má zpevněný břeh. Práce skončily dříve - FOTKY

17.02.2023 7:37

Práce za 2,4 miliony korun včetně DPH, které začaly 30. listopadu, skončily o více než dva měsíce dříve. Městský rybníkáři začínají Šídlovák opět napouštět.

zpevněný břeh Šídlováku_0223_MMP MartinGREGAR (3)
zpevněný břeh Šídlováku_0223_MMP MartinGREGAR (3)zpevněný břeh Šídlováku_0223_MMP MartinGREGAR (2)zpevněný břeh Šídlováku_0223_MMP MartinGREGAR (1)

„Jsem rád, že byla stavba dokončena dříve, než bylo plánováno. Ušetřený čas využijeme k dopouštění rybníka. Máme tak větší šanci, že normálního stavu hladiny dosáhne ještě před létem, kdy si sem chodí mnozí Plzeňané zaplavat,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Správa veřejného statku města Plzně za stavbu zaplatí 2 391 003 korun včetně DPH. „Abychom zabránili postupnému sesouvání půdy z našeho i sousedního pozemku do rybníka, zpevnili jsme břeh kameny se dvěma žulovými schodišti pro lepší přístup k vodě. V místě, kde byla ve svahu velmi silná eroze půdy, byl po zasypání vyskládán kámen tak, aby si na něj mohli lidé sednout a dívat se na rybník. Oproti projektu tak přibyly na břehu v blízkosti bezpečnostního přelivu ještě druhé kamenné stupně pro vstup do vody ze strany od hráze,“ vysvětlil vedoucí oddělení vodního hospodářství a rybářství Správy veřejného statku města Plzně Martin Gregar, který měl stavbu na starosti. „Na jaře ještě k nově vybudovanému schodišti uděláme přístupovou cestu, která se napojí na cestu vedoucí podél rybníka,“ dodal Martin Gregar.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24