QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice jsou namrzlé. Záchranné složky zasahují u nehod po celém kraji - FOTKY

19.12.2022 14:55     19.12.2022 15:26

Meteorologové vydali na dnešní den (19. prosince) výstrahu proti ledovkám. Po celém Plzeňském kraji mohou být namrzlé silnice a zvyšuje se tak riziko dopravních nehod. Řidička na Domažlicku dostala na zamrzlé vozovce smyk. Bourá se po celém kraji.

OA_ledovka_Domažlicko_1222_HZSPK (3)
OA_ledovka_Domažlicko_1222_HZSPK (3)OA_ledovka_Domažlicko_1222_HZSPK (2)OA_ledovka_Domažlicko_1222_HZSPK (1)OA NA_Klatovy_1222_HZSPKOA NA_Klatovy_1222_HZSPK1

“V 11:23 se mezi Meclovem a Březím střetla dodávka a osobní vozidlo. Jedna zraněná osoba je v péči Zdravotnické záchrané služby. Bez úniku provozních kapalin,” informoval o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů. “Žena ročník 1997 byla s lehčími zraněními transportována do Domažlické nemocnice,” potvrdila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Žena na zamrzlé vozovce dostala smyk. “Řidička jela ve směru od Horšovského Týna na Březí. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostala na zledovatělé vozovce smyk, vjela do protisměru, kde se střetla s nákladním vozidlem. Po srážce bylo vozidlo odraženo mimo vozovku a na poli se převrátilo přes střechu,” popsala sled událostí mluvčí policie s tím, že dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Odhadnutá škoda činí 122 tisíc korun.

K další nehodě vyjížděly záchranné složky na severní Plzeňsko. “V 13:46 se střetla na silnici č.20/I u Hunčic dvě osobní auta. Jednu osobu vyprošťujeme, druhá osoba je mimo vozidlo,” informoval těsně po srážce Petr Poncar, mluvčí hasičů. Pro těžce zraněnou ženu letěl vrtulník. Více jsme informovali zde

Hasiči zasahují i na Klatovsku. “V 14:30 došlo k dopravní nehodě v ulici Maxima Gorkého v Klatovech. Došlo ke střetu dodávky a osobního automobilu. Jedna osoba transportována Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,” informoval mluvčí hasičů. 

 

O výstraze před namrzajícím deštěm jsme informovali zde

 

 

 Foto HZSPK

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24