QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sněžilo po celém kraji, na Šumavě už je bílo - FOTKY Z WEBKAMER

03.12.2022 10:05

Pčředpověď meteorologů se vylnila a během páteční nic napadl sníh nejen na Šumavě, ale i v nížinách. Nízká sněhová pokrývka pokryla i Plzeň.

Gross Arber kamery Gross Arber kamery
Gross ArberHOrská KvildaGross Arber kameryKvildaOsserPOoledníkŠpičák Spodní ŠanceŠpičák vrcholšpičákBřezníkGorss Arber _3Gorss Arber _Gross Arber kamera

Další sněžení se o víkendu neočekává. Na hřebenech Šumavy panuje nyní jasno a bude i během dne. Předpověď slibuje větší sněžení zatím na Šumavě jen v pondělí odpoledne 5. prosince, v úterý 6. prosince sněhové přeháňky. V nižších polohách v nejbližsích dnech sněžit nebude.

Během páteční noci nasněžilo po celých Čechách. "Většinou leží kolem 3 cm nového sněhu, který už ve večerních hodinách začal odtávat a postupně se začalo tvořit náledí," uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejvíce sněhu bylo ráno na Šumavě, Plechý hlásí 41 cm, Velký Javor 40 cm.

Náledí podle ČHMÚ můžeme očekávat lokálně během celého dopoledne.

"Navíc z nízké oblačnosti nám lokálně také mrholí například na Plzeňsku a vzniká velmi slabá vrstva ledovky. I ta může případně komplikovat situaci na vozovkách a chodnících," uvádí ČHMÚ.

Během odpoledne už teploty porostou a náledí už se vyskytovat nebude.

foto webkamery: sumava.eu, spicak.cz, arber.de

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24