QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák snížil ceny skipasů o 30 %. Lyžuje se na jediné sjezdovce

05.01.2023 13:19

Teploty nad nulou komplikují podmínky pro lyžování. Ve Ski&Bike Špičák se lyžuje na jedné sjezdovce a dětském lyžařském hřišti, více počasí bohužel nedovolí.

Špičák_050123_webkamera

Vysoké teploty zredukovaly počet funkčních sjezdovek v šumavském areálu Ski&Bike Špičák. „Lyžovat se bude, dokud to počasí dovolí na rodinné Spodní Šanci a pro děti je otevřeno lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Blaženka. K dispozici jsou nadále služby půjčovny, úschovny a lyžařské školy. Ceny skipasů jsme snížili o 30 procent,“ uvedl k aktuálním podmínkám Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák.

Odedneška nejede ani čtyřsedačková lanovka. „Lanovka nejede, protože na dosud otevřené trati z vrcholu Špičáku po jedničce Turistické s dojezdem po dvojce U Zalomeného jsou úseky bez sněhu,“ řekl Jan Kasík.

Doporučujeme si zkontrolovat na webu Špičáku podmínky pro lyžování. Situace se totiž mění každým dnem. Předpověď počasí bohužel pro nejbližší dny nevěští žádné zásadní ochlazení.

„Povánoční obleva a nadprůměrně vysoké teploty vzduchu na přelomu roku zapříčinily tání sněhové pokrývky i v horských polohách. Podobnou situaci jsme za posledních 33 let zažili pouze v lednu roku 1990. Málo sněhu bylo na začátku ledna i v letech 2007 a 2014, ale souvislá sněhová pokrývka se tehdy vyskytovala alespoň na hřebenech hor,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Meteorologové to na sněhovou nadílku v blízké době nevidí. „Během dnešního i následujících dnů očekáváme srážky, které ale budou většinou ve formě deště, pouze na hřebenech S a SV hor mohou být přechodně sněhové. Výraznou změnu v situaci tedy v nejbližších dnech nepředpokládáme,“ uvedl dnes ČHMÚ.

Foto webkamera Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24