QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák zahajuje sezónu! Na lyžaře čekají slevy a nová půčovna

13.12.2022 10:16

Lyžaři a snowboardisté se opět vrátí na sjezdovky největšího lyžařského střediska Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák. Kdy? A co nového na milovníky zimních radovánek čeká?

Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (1)
Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (1)Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (3)Špičák_nová sezóna_ilustračky22_Ski&Bike Špičák (2)

Železnorudský areál využil přírodní sněhovou pokrývku a také chladné dny k technickému zasněžování, takže v pátek 16. prosince odstartuje novou lyžařskou sezonu 2022/23. „S jistotou budeme mít na pátek 16. prosince připravenu cca 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku v kombinaci horního úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Další tratě budeme otvírat postupně, jak nám to sněhové podmínky a technické zasněžování umožní,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Areál má pro zájemce jedno příjemné překvapení. V prvních dnech na lyžaře čekají výrazné slevy. „Až do odvolání snížíme v úvodu sezony ceny skipasů zakoupených přes náš e-shop o 25 %, v kamenné pokladně pak o 20 %,“ prozradil Vladimír Kasík.

Celodenní skipas pro dospělého tedy vyjde v e-shopu na 668 korun/v kase na 712 korun (oproti ceníkovým 890 korunám). Děti (7-14 let) na 480/512 korun (oproti 640 korunám) a mládež (15-18 let) na 593/632 oproti 790 korunám. Stejné slevy se vztahují i na celodenní rodinnou jízdenku (dle běžného ceníku stojí 2155 korun pro rodiče a neomezený počet vlastních dětí).

„Samozřejmě chceme lidi přilákat hned na úvod ve větším počtu a slevy taky reflektují dosavadní nabídku sjezdovek,“ dodává k tomu Kasík. Hned od tohoto pátku ale bude otevřena nová půjčovna lyží a dalšího vybavení v prostorách dokončované víceúčelové budovy, kde má též nové prostory i lyžařské škola nebo skiservis. Také již v pátek se otevřou obvyklá místa pro občerstvení, protože restaurace s 250 místy začne sloužit až v létě 2023.

Parkování pro veřejnost zdarma je jako tradičně zajištěno na hlavním areálovém parkovišti (200 míst) s přibližovacím vlekem a na městských Kaskádách (cca 500 míst). Jezdit po celém železnorudském údolí bude také již zdejší městský skibus, na nějž Ski&Bike Špičák finančně přispívá nejvyšší částkou.

Foto Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24