QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Srážka kamionů zablokovala dálnici D5. Odstraňování trvalo hodiny

17.05.2016 7:44     17.05.2016 8:39

Ke srážce dvou kamionů došlo v noci na úterý na dálnici D5 zhruba na úrovni Borku u Rokycan. Z nákladních souprav unikly provozní kapaliny a odstraňování tak zabralo hodiny.

D5 kamiony

S velkými komplikacemi museli už od časných ranních hodin počítat řidiči na dálnici D5 na Rokycansku. U Borku směrem na Plzeň se srazily dva kamiony. Při nehodě sice naštěstí nedošlo ke zranění, odstraňování následků střetu bylo nicméně hodně náročné.

"K dopravní nehodě dvou kamionů došlo zhruba kolem půl druhé ráno. Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti. Při střetu došlo k úniku provozních kapalin a na místo nehody museli jet také hasiči," řekl k nehodě mluvčí policie Jan Koželuh.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a také dechové zkoušky na alkohol byly u řidičů negativní. Škody poměrně devastujícího nárazu se zatím vyčíslují.

S komplikacemi ovšem museli řidiči na dálnici D5 na Rokycansku počítat nejen směrem od Plzně, kde je dlouhodobé omezení, ale také právě před nehodou směrem od Prahy. V místech se od rána tvořily kolony, které se pohybovaly jen velmi pomalu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24