QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Starý skatepark za Plazou nahradí nový, začíná se stavět - FOTO a VIZUALIZACE

13.05.2023 6:36

Po první etapě revitalizace parku za obchodním centrem Plaza, která byla dokončena vloni na konci léta, začíná město Plzeň se stavbou nového skateparku. Stavbu realizuje ze svého rozpčtu Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP), MO Plzeň 1 přispívá částkou 3,5 milionu korun.

zaPlazou_Skateboardové hřiště_vizualizace by UUstudio_D.7.2.4_JPGscreen zaPlazou_Skateboardové hřiště_vizualizace by UUstudio_D.7.2.4_JPGscreen
20171016_135041_fotoJanaPECHOVÁ_Small20171016_135123_fotoJanaPECHOVÁ_Small20171020_113001_fotoJanaPECHOVÁ_SmallzaPlazou_Skateboardové hřiště_vizualizace by UUstudio_D.7.2.4_JPGscreenzaPlazou_Skateboardové hřiště_vizualizace by UUstudio_D.7.2.4_JPGscreen

Stavba nového skateparku startuje v místě starého skateboardového hřiště. Areál parku za OC Plzeň Plaza zůstane po dobu stavby otevřený, oplocená bude jen část, kde bude probíhat výstavba. Hotovo má být v létě, konkrétně před zahájením oblíbené Sportmanie, která se v parku za Plazou uskuteční od 12. do 20. srpna.

Jedná se o neúplný obdélník o ploše přibližně 1300 metrů čtverečních. Nové hřiště bude mít různé sešikmené či zaoblené betonové plochy a kulaté i hranaté kovové raily, okolí hřiště bude zatravněno. „Vznikne zde betonová plocha s několika vlnkami, seříznutými kopečky nazývanými vulkány i vyvýšenou velkou a malou obdélníkovou plochou zvanou bedna,“ popsala vedoucí Úseku městské zeleně Správy veřejného statku města Plzně Lucie Davídková, která má projekt na starosti.

Nové skateboardové hřiště se začíná budovat v místě, kde dosud stálo hřiště staré. A vyhovovat by mělo i zkušnějším skateboardistům. „Na projektu spolupracovali lidé ze skateboardové komunity, a tak věřím, že hřiště budou majitelé okolečkovaných prkének hodně využívat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Katastrálně patří hřiště pod plzeňskou Jedničku. Ta aktuálně pracuje i na dalším skateboardovém hřišti. "Ten vyroste vedle Gymnázia Fr. Křižíka v Sokolovské ulici. Hotovo by tam mělo být na podzim. O sportoviště takového typu je dnes velký zájem,“ řekl místostarosta prvního plzeňského obvodu Miroslav Šuma.

Náklady na stavbu skateparku činá 13 432 090 korun včetně DPH. Správa veřejného statku města Plzně ji realizuje ze svého rozpočtu, městský obvod Plzeň 1 na ni přispívá částkou 3,5 milionu korun.

foto a vizualizace zdroj: Město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT