QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba objezdu u Letkova se rozjíždí. Dochází na uzavírky

05.11.2015 7:02

Naplno se od čtvrtka 5. listopadu rozebíhá stavba nové oválné křižovatky u Letkova u Plzně. Uzavírky se dotknou silnice do Letkova i do Starého Plzence.

FOTO_QAP_CZ_(4)

Stavba nové oválné křižovatky u Letkova u Plzně se od čtvrtka 5. listopadu přehoupne do fáze realizace. I když stavba byla předaná už v pondělí, teprve od čtvrtka se dělníci pustí do skutečných stavebních prací. Dotkne se to dopravy jak do Letkova, tak do Starého Plzence.

Na několik týdnů budou muset řidiči i cestující MHD počítat u Letkova se změnami. Stavba nového objezdu, který nahradí nebezpečnou křižovatku, startuje. "Omezení platí od 5. listopadu do konce listopadu, tedy po celou dobu stavby. Silnice do Starého Plzence se omezení dotkne jen zhruba týden od 7. listopadu," říká Martin Vít ze Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

Od čtvrtka by se tedy na objížďky měli připravit především řidiči, kteří míří do Letkova. "Směrem do Letkova bude silnice uzavřená a objížďka povede po místních komunikacích. Od 7. listopadu až do 15. listopadu bude po dobu pokládky asfaltu uzavřená i silnice na Starý Plzenec. Po polovině listopadu se tam ale provoz vrátí," popisuje průběh omezení Martin Vít. Po celou dobu stavby tak bude možné projet jen směrem na Kyšice.

Omezení se dotkne také MHD. Konkrétně by si jednotlivé změny měli projít cestující, kteří využívají linky číslo 12 a N11. Přesné informace ohledně objízdných tras, časů odjezdů a příjezdů, které také budou změněné, zveřejnily PMDP na svém webu.

Stavba nové oválné křižovatky je naplánovaná do konce listopadu. Speciální objezd nahradí nebezpečnou křižovatku, kde velmi často docházelo k nehodám. Celkem vyjde stavba na necelé čtyři miliony. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24