QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Talentovaní žáci získali ocenění od hejtmana Plzeňského kraje

08.10.2022 15:30

Hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková předali celkem 42 úspěšným žákům a žákovským uskupením pamětní listy a poukázku na nákup zboží. Poděkovali také 27 pedagogům a předali šeky pětici škol, které nejúspěšnější žáci navštěvují.

Talentovaní žáci PK_ocenění_KUPK

Nejúspěšnější žákyní se stala Milena Šebková z Církevního gymnázia Plzeň, která získala bronzovou medaili na Mezinárodní geografické olympiádě a 1. místo v celostátním kole Zeměpisné olympiády.

Největší ocenění pak i díky Šebkové dostalo právě Církevní gymnázium, a to šek na 155 600 Kč. Ten může škola čerpat na učební pomůcky, vybavení nebo odměny pedagogům úspěšných žáků. „Považuji za důležité věnovat se takto talentovaným dětem, jaké jsem dnes mohl poznat a poděkovat jim za to, jak skvělé jméno dělají na celostátním i mezinárodním poli Plzeňskému kraji. Snažíme se motivovat žáky i jejich pedagogy napříč obory díky projektu Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji. Jde o ojedinělý projekt podpory a růstu nadaných žáků a jejich učitelů, na který kraj v loňském roce dal 2,2 mil. Kč,“ řekl hejtman Rudolf Špoták.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24