Tělo mrtvé ženy bylo nalezeno v Plzni. Nepoznáváte ji?

07.10.2022 12:19

Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje žádají veřejnost o pomoc s identifikací mrtvé ženy. Její ostatky se nalezly na začátku letošního roku.

mrtvá žena_1022_Plzeň_PČR1

V únoru letošního roku se našly lidské ostatky v Plzni Pod Sylvánem. „Na tísňové lince jsme 18. února přijali oznámení o nálezu mrtvoly na vymýceném pozemku v blízkosti ulice Pod Sylvánem v Plzni. Na místě policisté zjistili, že se jedná o lidské kosterní ostatky ve značném stadiu rozkladu. Neboť nemohlo být zpočátku vyloučeno, že osoba zemřela násilnou smrtí, převzali si případ krajští kriminalisté, kteří nařídili provedení soudní pitvy,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová s tím, že hned na začátku prověřování provedli policisté šetření v okolí místa nálezu ostatků, kde se zdržovala komunita lidí bez domova.

Šetření policistů v okolí však nepřineslo žádné důležité informace. „Kriminalisté si vyžádali provedení genetického zkoumání, ale ani na jeho základě se nepodařilo zjistit, komu kosterní ostatky náleží. Následně bylo zažádáno i o provedení facilní rekonstrukce lebky neznámé mrtvoly, pomocí níž byla stanovena přibližná podoba zemřelé osoby,“ řekla Pavla Burešová.

Dle informací vyplívajících ze soudní pitvy a rekonstrukce se jednalo o ženu, která pravděpodobně chodila shrbená. “Jednalo o ženu bílé rasy, ve věku mezi 35 - 40 lety, drobné postavy – výšky okolo 165 cm. Jelikož byla u zemřelé zjištěna skolióza, dá se předpokládat, že žena chodila shrbená a nakloněná na pravou stranu. Dotyčná měla krátké hnědé vlasy o délce 10-15 cm, měla nápadný nos zakřivený z přímého pohledu na levou stranu a zanedbaný chrup. V době smrti měla na sobě světlé tepláky a zelený svetr,“ popsala mluvčí policie.

„Z výsledků soudní pitvy, kromě toho, že nebylo zjištěno cizí zavinění, rovněž vyplývá, že žena zemřela v intervalu mezi šesti až osmi měsíci před nalezením jejích ostatků. Smrt tedy nastala v období letních měsíců až září roku 2021,“ dodala Pavla Burešová.

Případem se i nadále zabývají policisté z odboru obecné kriminality, kteří by uvítali jakékoli informace ke zjištění totožnosti mrtvé ženy. Pokud byste k ženě na obrázcích měli nějaké poznatky, obraťte se na tísňovou linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu.

foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24