QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teploty budou stoupat, dorazí i první jarní bouřky

29.03.2016 7:01

Přelom března a dubna přinese už skutečně jarní teploty, které budou šplhat až ke 20 stupňům. Počítat ale musíme i s přeháňkami nebo dokonce bouřkami.

Nebe QAp foto

Podle nových týdenních výhledů meteorologů nás čeká v příštích dnech sice poměrně dost srážek, teploty se ale budou dostávat celkem vysoko. V průběhu týdne bychom měli naměřit i okolo 20 stupňů. Oteplení s sebou přinese místy také první jarní bouřky.

V první polovině týdne bud počasí u nás ovlivňovat studená fronta. Ve druhé polovině a zejména pak v závěru týdne už se to ale vylepší. "Od středy bude počasí u nás částečně ovlivňovat další studená fronta, která se bude vlnit nad západní a střední Evropou, před ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. V pátek přejde studená fronta přes naše území k východu. Během víkendu bude přes střední Evropu k východu postupovat tlaková výše, po její zadní straně k nám začne proudit teplý vzduch od jihu," informoval ČHMÚ.

V úterý nás čeká přes den většinou oblačno, místy přeháňky a ojediněle se mohou objevit také bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat nejvýš okolo 10 stupňů.

Středa bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy. Počítat musíme s občasným deštěm nebo přeháňkami. Teploty v noci klesnou mezi 6 až 2 stupně, přes den se dostanou na zhruba 11 stupňů.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, objevit by se měly i přeháňky. Na severozápadě bude až zataženo a ojediněle dorazí také bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 7 až 3 stupně, nejvyšší denní vystoupí 16 až 20 stupňů.

V pátek nás čeká oblačno až polojasno, na severozápadě bude přechodně až zataženo s přeháňkami, ojediněle se opět objeví bouřkami. Během dne bude srážek ubývat. V noci naměříme 8 až 4 stupně, přes den pak 8 až 12.

Sobota přinese většinou polojasnou oblohu a odpolední teploty mezi 11 a 15 stupni. V noci by ale mohlo i mrznout, teploty by mohly klesnout mezi +2 až -2 stupně.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. V závěru období od západu přibývání oblačnosti, místy s přeháňkami, ojediněle s bouřkami. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, postupně 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24