QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teploty se budou držet pod nulou. Čtěte nejnovější předpověď

27.01.2023 18:11

Jak bude nadcházející dny? Co slibují meteorologové na víkend? Přinášíme nejnovější předpověď počasí.

sumava vylet prasily_gsenget_zdanidla_hurka foto QAP (67)

Na Šumavě má i následující dny sněžit a teploty se budou držet pod nulou. Mrznout má ale i v nížinách. Tak zní nejnovější předpověď meteorologů pro Plzeňský kraj.

V sobotu bude v regionu většinou zataženo, zejména na Šumavě bude drobně sněžit. Teploty se budou pohybovat pod bodem mrazu, nejvyšší teploty -3 až 0 °C, na horách -6 až -3 °C.

"V neděli počasí u nás přechodně ovlivní výběžek vysokého tlaku vzduchu od západu. V pondělí bude přecházet okluzní fronta od severozápadu a za ní se naše území bude nacházet v čerstvém a vlhkém severozápadním až západním proudění," informuje Český hydrometeorologický ústav.

V neděli se dočkáme i sluníčka. Bude polojasno až skoro jasno, ráno a dopoledne místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost, večer přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -8 až -12 °C, nejvyšší denní -4 až 0 °C. Na Šumavě by měly teploty v noci klesnout až na -16 °C.

Od pondělí má na Šumavě sněžit a teploty se držet pod nulou. Radost tak udělá počasí zejména milovníkům zimních sportů. Od 600 m se očekává tvorba sněhových jazyků. V nížinách se mají teploty následující pracovní týden pohybovat kolem nuly.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24