QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická dopravní nehoda v Klatovech. Konstrukce návěsu po nehodě spadla a usmrtila člověka

30.01.2024 14:04     30.01.2024 17:58

Všechny složky zasahovaly u vážné dopravní nehody v Klatovech. Jeden z účastníků nehody zemřel.

nehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčr1
nehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčrnehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčr1nehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčr2

K dopravní nehodě došlo v úterý 30. ledna v 12:54 v ulici 5. května v Klatovech.

Na místě zasahují všechny záchranné složky. “V tuto chvíli se zabýváme vážnou dopravní nehodou ke které došlo v Klatovech, na tř. 5. května. Komunikace je neprůjezdná, více informací poskytneme, jakmile to bude možné,” uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

K nehodě došlo u viaduktu.

“Dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu blokuje dopravu u viaduktu. Zajistili jsme místo nehody a provedli likvidaci uniklých provozních kapalin,” uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

AKTUALIZACE:

"Dnes, krátce po poledni, došlo k dopravní nehodě v obci Klatovy, na tř. 5. května. Řidič nákladního vozidla Ford s návěsem (r. 1963) jel ve směru jízdy od Železné Rudy. Podle dosud zjištěných informací přehlédl dopravní značku, která vyznačuje výšku viaduktu a vjel pod něj. Došlo k zachycení konstrukce návěsu o konstrukci viaduktu a dále k deformaci a stržení konstrukce návěsu. Ta dopadla na protijedoucí osobní vozidlo Citroën, ve kterém cestovaly dvě osoby. Spolujezdec (r. 1964) utrpěl zranění neslučitelná se životem a řidič vozidla Citroën (1958) byl převezen k lékařskému ošetření," uvedla Iva Vršecká. 

Provedené dechové zkoušky obou řidičů byly negativní. Příčinou a okolnostmi dopravní nehody se policisté nadále zabývají.

Řidič byl záchranáři na místě ošetřen, utrpěl mnohočetná lehčí poranění horní části těla a byl transportován k dalšímu ošetření do Klatovské nemocnice. "Spolujezdec utrpěl zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval jeho úmrtí," dodala mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT