Třítýdenní koaliční vyjednávání ve Starém Plzenci je u konce

16.10.2022 13:53

Koaliční vyjednávání po volbách je u konce i ve Starém Plzenci. Ve vedení města mají být Pro Plzenec, Spolu a jeden člen Nestraníků. Ustavující zastupitelstvo je naplánováno na 24. října

VOLBY 2022 FOTO Milan JAnoch ilustrační

Výsledkem třítýdenních jednání ve Starém Plzenci je vznik koalice, složené ze zastupitelů Pro Plzenec, Spolu a části Nestraníků (6+2+1). „Dle společné dohody připadnou pozice starosty a uvolněného místostarosty zastupitelům PRO Plzenec, neuvolněného místostarostu bude vykonávat zástupce SPOLU a další dvě křesla radních připadla zastupitelům PRO Plzenec a panu Vrobelovi z uskupení Nestraníci,“ vysvětluje lídr PRO Plzenec a kandidát na starostu města Jan Eret.

Vedení kontrolního výboru bude nabídnuto kandidujícím zastupitelům STAN a Nezávislí, včetně dalších křesel v komisích i výborech.

Personální obsazení jednotlivých postů v Radě města Starý Plzenec a složení kontrolního a finančního výboru bude zvoleno na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města, jehož plánovaný termín je 24. října 2022.

Zvolení zastupitelé PRO Plzenec, SPOLU a 1 člen Nestraníci se shodli, že zásadním tématem budoucí spolupráce je nejen programový soulad, ale i shoda na potřebnosti změn a zároveň zdůraznili požadavky na kontinuitu a návaznost na minulá období.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24