QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cisterna s mlékem havarovala také u Lochousic

26.02.2013 10:16

Během dvou dní havarovaly cisterny s mlékem na Plzeňsku celkem dvakrát. Při dopravní nehodě u Lochousic vyteklo nejen mléko, ale uniklo i přes 200 litrů nafty.

(2)

K dopravní nehodě došlo v pondělí 25. února v 9:47 hodin u Lochousic na severním Plzeňsku.

Nehoda měla podobný scénář jako havárie cisterny na Klatovsku. Vozidlo sjelo do příkopu a uvízlo v pozici na boku. Cisterna, která převážela mléko, se převrátila na bok do příkopu. Přes tankovací víčko uniklo přes 200 litrů nafty a smíchalo se s vylitým mlékem,“ vypočítává škody mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Vylité takutiny bylo třeba z místa odstranit, a tak dorazila jednotka z Košutky, vybavena vzduchovým čerpadlem. „Pomocí něj hasiči odčerpali větší množství nafty s příměsí mléka do barelů. O jejich likvidaci se postarala odtahová služba,“ popisuje mluvčí.

O vyproštění kamionu z příkopu se postrala soukromá firma. Hasiči se pak vypořádávali se zmytkem vyteklých kapalin. „Přestože vynaložili veškeré síly a prostředky, nebylo možné zlikvidovat všechnu uniklou látku. O dalším postupu likvidace kontaminované zeminy rozhodl zástupce Životního prostředí, kterému bylo místo události předáno,“ dodává Jakoubková.

foto : HSZ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT