QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U nemocnice na Borech vznikne padesátka parkovacích míst, bude se kácet

01.03.2023 19:31

Rekonstrukce chodníků a veřejného osvětlení a vybudování více než padesáti nových parkovacích stání se plánuje v ulici  Edvarda Beneše na Borech podél Fakultní nemocnice Plzeň. Přípravné práce vypuknou už tento měsíc.

cjezd fn bory
cjezd fn boryMapa parkovací stání - etapyparkování Bory

Na místě dojde i ke změně veřejného osvětlení a přeložce kabelů. K zemi ale budou muset jít kvůli rekonstrukci některé stromy, konkrétně jde o 28 stávajících stromů. Ty mají být nahrazeny novými.

Také na Trojce se už dlouhou dobu snaží vyřešit problémy související s nedostatkem parkovacích míst. "Jako první se v letošním roce realizuje celkem 52 parkovacích stání v ulici Edvarda Beneše v úseku od Stehlíkovy ulice po ulici 17. listopadu,“ potvrdil starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Projektovou dokumentaci nechala zpracovat Správa veřejného statku města Plzně. Ve stejném úseku je navržena také rekonstrukce současného chodníku a vjezdů do areálu nemocnice.

Stromy se žačnou kácet už nyní v březnu, konkrétně jde o Pajasan žlaznatý. Kácení celkem 28 kusů se uskuteční v době vegetačního klidu v předpokládaném termínu mezi 7. a 31. březnem 2023.  Podle obvodu jde se o stromy s defektem, jejichž kořenový systém je narušený a jsou tak potencionálně nebezpečné pro kolemjdoucí. Po dokončení prací je nahradí jedenatřicet nově vysázených jilmů.

Stavební práce si vyžádají přeložku veřejné komunikační sítě, pod navrženým parkovacím pruhem totiž nyní vedou telekomunikační kabely.

Stávající veřejné osvětlení v místě budoucách parkovacích míst bude zrušeno. Lampy se přesunou na trakční vedení na druhé straně vozovky. Samotná realizace parkovacího pruhu by měla začít od 1. července, hotovo by pak mělo být do konce letošního roku.

ilustrační foto QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24