QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Zadova se těžce zranila cyklistka

23.08.2015 15:36

Mladá žena se dopoledne těžce zranila během pádu z horského kola mezi Zadovem a Horskou Kvildou, vrtulník ji musel transportovat do nemocnice.

HS

Mezi Zadovem a Horskou Kvildou došlo v neděli 23. srpna k těžkému zranění cyklistky. Žena musela být vrtulníkem transportována k dalšímu ošetření do nemocnice.

Nehoda se stala krátce před půl dvanáctou a žena při ní přepadla přes řídítka. Přítel zraněné cyklistky ohlásil mobilním telefonem událost vedení penzionu, ve kterém byli ubytováni.

"Paní z penzionu vzápětí zavolala přímo nám na stanici HS na Zadově. Když jsme dorazili na místo, zjistili jsme, že cyklistka si poranila rameno, žebra, pánev, cítila brnění v noze a utrpěla několik tržných ran," uvedl k výjezdu Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Žena měla na hlavě ochrannou přilbu, ta však byla po dopadu poškozená a zraněná měla všechny příznaky otřesu mozku. "Ještě že přilbu měla, rána musela být velmi silná a možná jí zachránila život. Na místě jsme jí ošetřili a pak následoval transport z docela obtížného terénu na Pláně, kde přistál vrtulník," popsal záchrannou akci Tischler.

Posádka Letecké záchranné služby pak ženu převezla k dalšímu ošetření do nemocnice. "Takových zranění cyklistů na horských kolech registrujeme každý rok mnoho. Příčiny bývají různé, někdy nepozornost, někdy špatný výběr trasy, někdy i vysílení či špatný zdravotní stav cyklisty," komentoval dnešní nehodu náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24