QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U zimního stadionu v Rokycanech vznikne nové multifunkční hřiště – FOTKY

03.07.2023 10:19

Z původního házenkářského hřiště u zimního stadionu vznikne nové multifunkční hřiště. Ve čtvrtek 29. června bylo místo předáno zhotoviteli.

místo pro nové multifunkční hřiště_0723_město Rokycany

Nedaleko zimního stadionu začíná město Rokycany budovat nové multifunkční hřiště, které bude sloužit především házenkářům a florbalistům. „V současnosti se na místě budoucího hřiště nachází nevyhovující betonová plocha a náletová zeleň. Jedná se o území v blízkosti rokycanského zimního stadionu vedené jako plocha pro sport a rekreaci, kde původně stála nafukovací hala a poté házenkářské hřiště. Multifunkční hřiště bude využíváno různými rokycanskými kluby,“ uvedl starosta města Rokycany Tomáš Rada.

„Venkovní plocha pro házenou a florbalisty v Rokycanech doposud chybí, proto jsme vytipovali bývalé házenkářské hřiště, které se nachází za halou Házené Rokycany. Hřiště bude mít rozměry 21x41 metrů a lajnování právě pro házenou a florbal,“ řekl místostarosta města Jiří Sýkora.

Dle zhotovitele začnou samotné práce v pondělí 3. července, první týden se bude odvážet betonová plocha o ploše 1150 metrů čtverečních. Obnova terénních úprav proběhne okolo plochy hřiště s pozvolným napojením na stávající okolní výšku terénu. Podél sportoviště bude proveden násyp v šířce 0,5 metru s plynulým napojením na stávající terén.

Náklady na nové hřiště jsou vyčísleny na 4,8 milionu korun včetně DPH. „Povrch sportoviště budou tvořit čtvercové dlaždice 30x30 centimetrů vylisované ze speciální směsi polypropylenů. Dlaždice jsou opatřeny spojovacími zámky, které zajišťují velmi jednoduchou a rychlou montáž i demontáž. Tím je umožněna i výměna jednotlivých dlaždic uprostřed hrací plochy v případě poškození,“ řekla Šárka Kozlerová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany s tím, že hřiště bude lemované betonovými obrubníky.

Hotovo by mělo být do 100 dnů.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT