QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Univerzitní upír slaví desetileté jubileum

14.03.2011 18:51

Letož již podesáté se vydají studenti Západočeské univerzity v Plzni na Transfúzní oddělení FN v Plzni, aby přišpěli svojí "kapkou" na konto dobré věci. V úterý 15. března a ve středu 16. března zde proběhne tradiční studentská akce "Univerzitní upír aneb krev nad zlato".

upír

Již desátý ročník akce Univerzitní upír aneb krev nad zlato bude probíhat v úterý 15. března a ve středu 16. března na Transfuzním oddělení FN Plzeň, kam již podesáté mohou přijít dobrovolníci z řad studentů a zaměstnanců Západočeské univerzity v Plzni darovat krev.  

V úterý mohou studenti a zaměstnanci ZČU zavítat na Transfuzní oddělení FN Plzeň v časovém rozmezí 7:00 – 12:00 hodin, ve středu pak 7:00 – 17:00 hodin. 

Letošní ročník bude speciální nejen tím, že je jubilejním, nicméně také tím, že organizátoři akce připravili několik novinek. První z nich je vyhlášení soutěžního klání mezi jednotlivými fakultami univerzity.  

Druhou novinkou je benefiční večer Univerzitního upíra, který proběhne 17. března v Buena Vista Clubu v Kolárově ulici v Plzni a kde zástupce vítězné fakulty, která procentuálně ovládne účast studentů na akci, převezme cenu pro vítěze. Výtěžek z tohoto večera poputuje na konto Nadace pro transplantace kostní dřeně. 

"Pravidelní účastníci Univerzitního upíra vědí, že na ně na transfúzce vždy čeká malá pozornost. Tentokrát se mohou těšit na dáreček vskutku praktický, tematický i originální zároveň. A aby těch novinek nebylo málo, ti nejskalnější upíří dárci dostanou v souvislosti s jubileem ještě zbrusu nové tričko UNIVERZITNÍHO UPÍRA,“ uvedl Jakub Svoboda z týmu organizátorů. 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24