V Bayerisch Eisenstein pokračuje testování pro české pendlery

31.10.2020 18:02

Sousední Bavorsko nabízí opět testování na nemoc covid-19 pro české pendlery, tentokrát ale na jiném místě. Nutná je také předchozí rezervace. Jinak je testování opět zdarma.

eisenstein07

Odběrové místo bude tentokrát u Arberlandhalle. „Od pondělí 2. listopadu se mohou pendleři opět nechat testovat na covid-19,“ potvrzuje zemská radní Rita Röhrl. Denní kapacita bude 450 testů. Kromě českých pendlerů se tady mohou nechat otestovat i místní obyvatelé.

Zřízení testovací stanice zadal okres Regen, a to firmě IMS záchranná služba GmbH. Čeští pendleři totiž mají nyní povinnost v Německu mít testy a vedení okresu Regen jim tak pomáhá tuto povinnost splnit.

S přípravou testovací stanice se začalo v pátek 30. října, pro testování se připravuje kontejner před halou. Registrace bude prováděna přímo v hale. Arberlandhalle najdou lidé kousek od hraničního přechodu. „Pendleři mohou zaparkovat svá auta na parkovišti u bývalého bazénu a dále dojdou pěšky cca 100 m k hale,“ vysvětluje Röhrl.  

Němci už testování zdarma nabízeli pro české pendlery v předchozích týdnech, a to v testovací stanici na parkovišti bývalého bazénu. To ale bylo prováděno bez předchozí rezervace.

Oproti dřívějšímu testování v mobilních stanicích je zde nutná předchozí rezervace na stránkách IMS, která bude dostupná v českém jazyce.

Rezervace: www.ims-rettungsdienst.de/eisenstein. Stránka bude spuštěna nejpozději v sobotu 31. října večer ve 20 hodin.

Odběrové místo v Bayerisch Eisenstein bude uvedeno do provozu v pondělí 2. listopadu ve 12 hodin, poté se zde bude testovat každý všední den od 10 hodin do 18 hodin.

Další odběrové místo zřídil okres Regen přímo v Regenu v Tierzuchthalle. I zde je nutná předchozí rezervace termínu. Objednat se můžete online na www.ims-rettungsdienst.de/regen. Pokud si termín rezervujete na internetu, měli byste také rovnou vyplnit registrační formulář, který naleznete na https://covidtestbayern.sampletracker.eu/. Vygenerovaný QR-kód, který vám přijde do e-mailu, pak uložený v telefonu nebo vytištěný na papíře ukážete přímo na odběrovém místě. Ušetří se tím čekací doba.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24