V Borském parku přibudou fyzikální hrací prvky, zabaví děti i dospělé

02.06.2023 19:05

Plzeňský Borský park bude mít nová zastavení, jedná se o fyzikální herní prvky. Ty mají podle vedení města sloužit k zábavě nejen dětí, ale i dospělých.

Borskypark_cesty4

Prvky vzniknou podél oblíbené okružní stezky Borským parkem. Jedná se o celkem šest zastavení s fyzikálními herními prvky v podobě rotačních a přesýpacích disků, akustického zrcadla a větrné pumpy. Hotovo by mělo být už na konci června.

„Když jsme přemýšleli, jak tento prostor oživit, bylo naším záměrem přijít s něčím, co by zaujalo všechny návštěvníky parku bez rozdílu věku. Fyzikální hrací prvky tento požadavek přesně splňují, mohou se jimi zabavit děti i dospělí. Pro lidi s handicapem mohou mít dokonce terapeutický efekt,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí.

Práce by měly trvat necelý měsíc. „Stavba bude zahájena začátkem června a už na jeho konci by mělo být hotovo,“ uvedla Lucie Davídková, vedoucí Úseku městské zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně.

Při výstavbě by neměli být návštěvníci parku nějak zásadně omezeni. „Během budování jednotlivých stanovišť nepředpokládáme žádné dlouhodobé zábory pěších cest, předpokládáme pouze drobná bodová omezení pro návštěvníky parku přímo v místě instalace. Pohyb mechanizace bude trvat pouze v řádu dní,“ dodává Lucie Davídková.

Výstavba nových prvků vyjde Město Plzeň celkem na 1,172 milionu korun včetně DPH.

V Borském parku aktuálně finišuje stavba tzv. vstupní brány. I ta by měla být hotová na konci školního roku. O stavbě jsme psali v polovině května - ZDE.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24