QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Husových sadech v Rokycanech budou zdemolovány dřevěné lávky

12.06.2023 12:05

Revitalizace Husových sadů a Kalvárie v Rokycanech je v plném proudu. Omezení v Husových sadech začne již v tomto týdnu.

Husovy sady_lávka_Rokycany_06023

V polovině února začala dlouho očekávaná revitalizace Husových sadů a Kalvárie v Rokycanech, občanům známých spíše pod názvem Stráň. Od úterý 11. dubna začaly samotné práce v oblasti křížové cesty a Kalvárie. Nyní začíná omezení v Husových sadech.

„V příštím týdnu, konkrétně od 12. června, začne zabezpečování vstupu pevnými zábranami na příjezdové cesty k velké lávce pod vyhlídkou. Od 19. června začne samotná demolice velké lávky, v dalším týdnu od 26. června bude následovat demolice malé lávky pod letištěm. Následně budou probíhat práce pro pilotáže,“ informovala Adriana Jarošová mluvčí města Rokycany s tím, že město žádá občany, aby do revitalizovaných oblastí nevstupovali.

Na Kalvárii je již přemístěno první zastavení křížové cesty z travnaté plochy blízko rušné komunikace k nově vybudované dlážděné cestě, jako je tomu u ostatních zastavení. Informovali jsme zde.

Cesta na Kalvárii bude dlážděna lomovým kamenem. „Rokycany revitalizaci připravují již od roku 2015. Jedná se o zelenou dominantu v severní části města, která je nejvýznamnější a nejrozsáhlejší plochou veřejné zeleně ve městě o výměře 23 hektarů. Náklady na revitalizaci jsou ve výši 18,9 milionu korun bez DPH. Hotovo by mělo být v březnu 2024,“ dodala mluvčí města.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT