QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kempu Pohoda shořela opuštěná chatka

23.08.2012 9:30

Požár zničil chatku v kempu Pohoda v Butově u Stříbra. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, není vyloučena nedbalost či úmysl neznámé osoby. Předpokládaná škoda se vyšplhala na tři sta tisíc korun.

V kempu Pohoda v Butově u Stříbra vypukl ve středu 22. srpna ve večerních hodinách požár opuštěné chatky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Stříbra s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Stříbra a jednotky dobrovolných hasičů z Kladrub a Pernarce.

"Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v chatové kolonii došlo k rozsáhlému požáru podsklepené dřevěné chatky," uvedla k požáru mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Požár zachvátil v podstatě celý objekt, který se částečně zřítil. Hasiči lokalizovali požár asi po čtvrt hodině a před jednou hodinou ranní dokončili veškeré hasící práce, přičemž se jim podařilo zabránit dalšímu šíření požáru do okolí a na další chaty.

"Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Tachova bylo místo požáru ohledáno. Chatka byla delší dobu neobývaná. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, není vyloučena nedbalost či úmysl neznámé osoby, která chatku bez vědomí majitele obývala," doplnila Jakoubková.

Způsobená škoda byla odhadnuta do 300 tisíc korun.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24