V Klatovech si za teplo připlatí, teplárna zdraží o 103 %

18.12.2022 10:01

Klatovská teplárna a.s. zásobuje tepelnou energií přes čtyři tisíce bytů a také mnoho průmyslových podniků,  a řadu různých provozoven služeb a obchodů. Její odběratelé si od Nového roku výrazně připlatí.

ilustrační foto_QAP_foto (2)

"Předběžná cena tepla byla stanovena pro sekunderní odběry, jež se týkají dodávek do bytů, ve výši 1416,18 Kč/GJ s DPH (vládní zastropování cen energií je pro odběratele teplárny v ceně zohledněno). Kalkulace byla provedena dle veškerých platných legislativních a regulačních pravidel. Ve srovnání s předběžnou cenou na rok 2022 byla navýšena o 103,33%," informuje Klatovská teplárna a.s. 

Nový ceník bude platný od 1. 1. 2023.

Teplárna zdražení vysvětluje navýšením nákladů. "Nárůst se týká zejména ceny plynu, která je pro teplárnu více než čtyřnásobná oproti roku 2022, a to i přes vládní zastropování cen energií. Jeden a půl násobná je oproti letošnímu roku i cena elektřiny, rovněž stouply ceny materiálu, oprav a služeb. Zvýšené ceny vstupů se pochopitelně promítají do stanovení předběžné ceny tepla pro rok 2023, kterou Klatovská teplárna a.s. vykalkulovala," udává teplárna důvody.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24