QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Klatovech vyroste terminál veřejné dopravy za 136 milionů – FOTKY

06.01.2023 9:07

Plzeňský kraj bude do stavby terminálu veřejné dopravy v Klatovech investovat 110 milionů korun. Vydání stavebního povolení se předpokládá už během tohoto měsíce.

nový terminál Klatovy_vizualizace (3)
nový terminál Klatovy_vizualizace (3)nový terminál Klatovy_vizualizace (1)nový terminál Klatovy_vizualizace (2)nový terminál Klatovy_vizualizace (4)plán terminál_město Klatovy

Nový terminál bude na strategickém místě, tedy nedaleko vlakového nádraží. Cestující budou moci pohodlně přestoupit z vlaku na autobus a naopak. „Jednou z individuálních akcí v rozpočtu Plzeňského kraje pro rok 2023 projednávaného 19. 12. 2022 je i Přestupní terminál veřejné dopravy v Klatovech. Terminál bude vybudován na místě stávajícího parkoviště a přístupové komunikace k vlakovému nádraží,“ informoval místostarosta Klatov Pavel Strolený.

Do této stavby bude investovat hlavně Plzeňský kraj. „Na tuto investiční akci, kterou bude zajišťovat Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, je pro rok 2023 vyčleněno 110 mil. Kč. Celkové odhadované náklady jsou ve výši 136 mil. Kč bez DPH,“ uvedl Pavel Strolený.

Kdy přesně bude stavba zahájena, není ještě zcela jasné. „V roce 2022 proběhlo společné územní a stavební řízení, vydání společného územního a stavebního povolení se předpokládá v lednu 2023. Vlastní realizace proběhne po získání pravomocného stavebního povolení a je vázáno na získání dotace z evropských fondů IROP,“ dodal místostarosta Klatov.

Velká rekonstrukce čeká i na nádražní budovu. „V obdobné fázi je i rekonstrukce památkově chráněného objektu nádražní budovy. Rekonstrukci, v rámci níž bude modernizována odbavovací hala a severní křídlo nádraží připravuje stát prostřednictvím Správy železnic. Odhadovaná hodnota zakázky je v tomto případě 458 mil. Kč,“ uvedl místostarosta Klatov Pavel Strolený.

Vizualizace SÚS Plz.kraje, knesl kynčl architekti, s.r.o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24