QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kronice plzeňské Trojky chybělo třicet let. Nyní je kompletní

23.01.2023 15:21

Zhruba rok trvalo kronikářce doplnit chybějící informace za posledních třicet let. Těžká práce se ale vyplatila a kronika třetího městského obvodu je kompletní.

kronika_Trojka_ÚMO 3 (3)
kronika_Trojka_ÚMO 3 (3)kronika_Trojka_ÚMO 3 (1)kronika_Trojka_ÚMO 3 (2)

„Bydlím v Útušicích a kroniku u nás v obci dělám už více než čtyřicet let. Ani mi jí nechtěli tenkrát svěřit, vedení obce mělo pocit, že jsem byla na takovou činnost příliš mladá, bylo mi 24 let. Když jsem se dozvěděla, že kronikáře shánějí, běžela jsem co nejrychleji na úřad, aby mě nikdo nepředběhl. Byla jsem naivní, nikdo kromě mě se tenkrát ani nepřihlásil,“ směje se svému nadšení Anna Kocourková.

Před dvěma lety oslovil kronikářku David Procházka. Starosta třetího městského obvodu Annu Kocourkovou požádal o vedení i kroniky centrálního obvodu. „Historie obvodu je pro nás velmi důležitá, proto jsem byl rád, že se paní Kocourková tohoto nelehkého úkolu ujala, a tak skvěle ho zvládla. Patří jí obrovský dík,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Práce kronikářky nebyla snadná. V kronice, která byla nalezena v roce 2021, chybělo posledních třicet let. Kronikářka nejprve sehnala potřebné materiály, poté začala tvořit samotnou kroniku. „Začala jsem shánět materiály na podzim roku 2021. Když se mi podařilo vše dohledat, pustila jsem se do samotného zpracování. Přiznám se, že to nebyl snadný úkol a kolikrát jsem si říkala, k čemu jsem se to upsala. Jak mi ale práce ubíhala od ruky a kronika se postupně plnila, tak jsem byla šťastná. Ten výsledek za to stojí,“ dodává Anna Kocourková.

Obdiv nad provedenou prací vyjádřil také 1. místostarosta třetího městského obvodu Pavel Šrámek. „Paní Kocourková zvládla doplnit chybějící materiály během opravdu krátké doby a informace jsou v kronice kompletní, nechybí žádná důležitá událost,“ pochválil práci Anny Kocourkové Pavel Šrámek.

Foto ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24