QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Liticích začala rekonstrukce vodovodního potrubí, stavba omezuje pěší - FOTKY

25.01.2023 19:46

V těchto dnech začala rekonstrukce vodovodu v Liticích, mění se potrubí v délce přes 600 metrů. Stavba omezuje pěší, a to v obou směrech. Po rekonstrukci tu ale vznikne nová cesta!

vodovod litice foto Michal Hausner
vodovod litice foto Michal Hausnervodovod litice foto starostavodovod litice opravavodovod liticevodovodni potrubi obměna liticevodovodni potrubi liticevodovod foto Michal Hausnervodovod Litice foto Hausnermapa vodovod litice

Rekonstrukce vodovodního potrubí u plzeňských Litic by měla dokončena 16. června.

"Mezi Liticemi a lokalitou známou jako U Červa, ve směru na Škodaland, začala v těchto dnech další stavební akce spojená s obnovou vodovodního řadu na území Litic. Akce je nazvaná „Obnova vodovodu Klatovská ul., Plzeň - Litice.” Jedná se o výměnu potrubí podél silnice směrem na Plzeň," upřesnil starosta Litic Michal Hausner s tím, že se jedná o stavbu plzeňské vodárny.

"Měníme ocelové potrubní DN 200 za potrubí z tvárné litiny v celkové délce 631 metrů. Stavba by měla být dokončena v polovině června letošního roku," informuje Vodárna Plzeň.

Stavba aktuálně omezuje pěší, a to v obou směrech. Po rekonstrukci vodovodního porubí tudy má ale vést nová cesta.

"Po dokončení stavby nám v tomto místě vznikne nová zpevněná cesta, kterou chceme dále udržovat a využívat jako pěší propojení mezi Liticemi, Škodalandem, Plzní, Valchou a přilehlými chatovými oblastmi," říká starosta Michal Hausner.

foto: Michal Hausner, mapa Vodárna Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24