QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

V Manětínské ulici v Plzni vzniknou nová parkovací místa

14.03.2023 11:17

V Bolevci proběhnou stavební úpravy slepého konce místní komunikace Manětínské ulice. Rekonstrukce by měla přinést nová parkovací místa.

Parking Plzeň / foto QAP

Stavební práce v Manětínské ulici zahrnují i úpravy navazujících souběžných chodníků. Celkové náklady jsou vyčísleny na 2,7 mil. Kč. Realizace by měla probíhat od května do června.

„Cílem navržených stavebních úprav je zvýšit reálný počet parkovacích stání v dané lokalitě, včetně náhrady pro současná nelegálně parkující vozidla. V současné době je v uvedené lokalitě dle norem a vyhlášky jedno parkoviště s kolmým stáním o celkové kapacitě 9 parkovacích míst, reálně parkuje v daném prostoru při max. obsazenosti cca 25 vozidel, navržené stavební úpravy zvýší počet legálních parkovacích míst na 30, přičemž cílem návrhu bylo rozmístění parkovacích míst tak, aby bylo v co největší míře zamezeno nelegálnímu parkování vozidel na vozovce a tím zůstala volná šířka vozovky např. pro lepší průjezdnost vozidel IZS a další dopravní obsluhu daného území,“ uvádí Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP).

V Manětínské ulici proběhnou i sadové úpravy. „Součástí záměru jsou i sadové úpravy, jejichž cílem je přehledný, estetický a funkční prostor. V řešeném území je navrženo 5 nových listnatých stromů. Zvoleny jsou kultivary okrasných stromů – jasan „Raywood“, třešeň „Plena“ a javor babyka „Red Shine“,“ upřesňuje SVSMP.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24