V Mirošově vyroste víceúčelové hřiště za miliony

06.12.2022 15:10

V Mirošově na Rokycansku bude víceúčelové hřiště. Město na stavbu získalo dotaci 5 milionů korun.

Mirošov_ilustračka_FB Mirošov

Víceúčelové hřiště by mělo vzniknout u Sokolovny. „Hřiště je plánováno o rozměrech 26 x 42 m s vysoce kvalitním povrchem. Bude určeno pro tenis, volejbal, basketbal či házenou. Součástí bude rovněž železobetonová protihluková stěna o výšce 2,5 m k vylepšení akustické pohody na plochách zahrad rodinných domků sousedících se stavbou,“ uvedla Zuzana Sazimová radní města s tím, že ke školnímu hřišti bude vybudována nová cesta o délce 200 metrů.

Předpokládaný termín realizace je rok 2023. „Celkové náklady jsou odhadovány na 7,6 mil. Kč. Z toho částka 5 mil. Kč byla získána z dotace Ministerstva pro místní rozvoj a částku 2,6 mil. Kč bude město financovat z vlastních zdrojů. Hřiště by mělo být dokončeno v příštím roce,“ uvedla radní Mirošova.

Město má v plánu i několik dalších projektů. Nově přibyla i výstavba realizace protipovodňových opatření pro lokalitu Gustavka. „Předmětem stavby by mělo být mimo jiné vybudování dvou retenčních zasakovacích nádrží objemu 5 200 m3 a 2 600 m3,“ uvedla Zuzana Sazimová s tím, že cílem města je v tomto případě obnova přirozeného rázu krajiny s ohledem na zvyšující se riziko eroze, záplav, povodní či naopak sucha.

Foto ilustrační FB Mirošov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24