V mletém mase z Lidlu byla salmonela - FOTKY (17.08.2016 07:57:00)

17.08.2016 7:57

Testy Státní zemědělské a potravinářské inspkece odhalily nebezpečnou bakterii v mletém vepřovém mase z Polska. Inspekce varuje spotřebitele, aby maso nekonzumovali.

1
12

Státní zemědělská a potravinářská inspekce dělá kontroly masa v obchodech průběžně. Poslední testy opět prokázaly přítomnost nebezpečné salmonely v mletém mase z Polska, které prodává obchodní řetězec Lidl. Konkrétně u tohoto výrobku se salmonela prokázala už podruhé v poměrně krátké době.

Bakterii testy odhalily ve výrobku "Vepřové mleté maso 100%" v balení 500 gramů výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania S.A. z Polska. "Laboratorní analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella," potvrdil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva s tím, že maso odebrali kontroloři v síti Lidl.

Výrobek měl spotřebu uvedenou do 4. srpna, takže v obchodech už se nevyskytuje. Přesto hrozí, že ho lidé mají doma zmražené. "SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," upozorňuje mluvčí inspekce. "Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v intenzívních kontrolách tržní sítě bude nadále pokračovat," dodává Kopřiva.

Konkrétně u tohoto mletého masa se salmonela prokázala opakovaně po několika měsících. Více zde.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT