QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni proběhne druhý ročník Rodinného dne s Červeným křížem, vystoupí THE TAP TAP

23.08.2023 19:24

Koncerty, prodejní stánky, jídlo, pití a první pomoc..., takový je program Rodinného dne s Českým červeným křížem, který se bude konat v plzeňském DEPO2015 v sobotu 2. září od 14 do 22 hodin.

304778322_598095752009832_5169043577362184643_n

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a vydejte se již tuto sobotu do plzeňského areálu DEPO2015. Bude se zde konat druhý ročník Rodinného dne s Červeným křížem, který ozdobí kapela THE TAP TAP!

“Akce se v loňském roce setkala s velkým úspěchem, letos jsme si pro Plzeňany přichystali překvapení, přijede legendární kapela THE TAP TAP," potvrdila s úsměvem ředitelka ČČK Plzeň Lada Brožová.

Hlavní tahák programu kapela THE TAP TAP své vystoupení odstartuje v 19 hodin. Po celý den se v areálu DEPO2015 můžete těšit i na ukázky první pomoci pro dospělé děti i psy. Na modelech si můžete vyzkoušet resuscitaci a od profesionálů se dozvíte, jak postupovat v konkrétních krizových okamžicích.

"Cílem rodinného dne je, aby se lidem dostal Český červený kříž Plzeň do podvědomí a aby zábavnou formou získali návštěvníci akce nové vědomosti o první pomoci, dárcovství krve nebo o dobrovolnictví,” říká Lada Brožová z ČČK. "Těšit se můžete i na nejrůznější prodejní stánky, na dětské divadlo, kapelu Budulínek nebo sbor Pilsen Voice. Zkrátka, o zábavu rozhodně nebude nouze."

Znát správný postup první pomoci je nezbytné pro každého z nás. “Někdy jde skutečně o vteřiny, které neztratíte, když víte, co máte dělat. Lidem na kurzech vždycky říkáme, že doufáme, že to, co se tady naučím, nebudou nikdy potřebovat, ale umět první pomoc je taková jistota kdyby...,” pokračuje ředitelka a dodává, že všem kapelám, prodejcům i prezentujícím děkuje a moc se na akci těší.

Vstupné na akci je dobrovolné, příspěvek poslouží na chod Českého červeného kříže Plzeň.

“Málokdo to ví, ale oblastní spolky ČČK se živí sami pomocí kurzů a školení. Vyděláváme si nebo sháníme peníze i na charitativní projekty jakými jsou třeba projekty pro samoživitelky a seniory nebo zdravotnická pomoc pro sociálně slabé. I proto budeme rádi, když se lidé přijdou na Rodinný den s Červeným křížem podívat, dozví se o našich projektech a třeba přispějí do kasičky nebo se přidají do řad našich dobrovolníků v záchranném týmu. A hlavně doufáme, že se dobře pobaví,” dodává ředitelka ČČK Plzeň Lada Brožová.

Součástí Rodinného dne budou i prezentační stánky plzeňských sociálních služeb, prodejní stánky šperkařů, cukrářů, výrobců potřeb pro psy apod. Můžete se těšit i na pivo Bizon z Čižického pivovaru a na domácí klobásy.

foto: Červený kříž

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT